Activiteiten

Activiteiten in Bad Kleinkirchheim

Skigebieden:

Skigebied Bad Kleinkirchheim – St. Oswald is een skigebied voor jong en oud. Tussen 1.100 en 2.055 meter boven zeeniveau geniet je in het hele skigebied van een adembenemend panoramisch uitzicht op de Zuidalpen. Niets staat het skiplezier voor skiërs en snowboarders op meer dan 100 km pistes in de weg. De brede uitgestrekte pistes zijn door hun verschillende moeilijkheidsgraden bijzonder geschikt voor beginners en gezinnen. Gevorderde skiërs en professionals kunnen genieten van de 8 kilometer zwarte skipistes, waaronder de beroemde  wereldbekerafdaling “Karinthië – Franz Klammer”. (Drie gondels brengen u naar een hoogte van 2.100 meter – Kaiserburgbahn, Brunnachbahn en Nockalmbahn).

In de winter kan men niet alleen in Bad Kleinkirchheim en St. Oswald skiën, de volgende ski gebieden liggen eveneens in de (directe) omgeving:

 • Turracher Höhe
 • Gerlitzen
 • Falkert
 • Hochrindl
 • Katschberg
 • Goldeck
 • Mölltaler Gletscher

Fietsen:

750 km fietspaden en mountainbikeroutes sligeren door de alpenwereld van de Nockberge. De goed bewegwijzerde fietstochten leiden u gedeeltelijk naar de top en belopen u met een adembenemend uitzicht op de zuidalpen.

 • Flow Country Trail -Europaas langste Flow Country Trail deze is ruim 15 km lang.

www.badkleinkirchheim.com/bergbahnen-sommer/bike/flow-country-trail/

 • E-bike: 750 km aan routes
 • Mountainbiken: 750 km aan routes

Wandelen:

1000 km aan gemarkeerde en onderhouden wandelpaden voor beginners, 

gevorderden en experts. Zie ook www.badkleinkirchheim.com www.bergfex.at 

Wandelen met kinderen is in het wandelgebied Bad Kleinkirchheim geen probleem. De wandelmogelijkheden variëren van uitdagende tot makkelijke routes.

Rodelen:

Kaiserburg Bob – Kärntens modernste Rollbobbahn – Kaiserburgbahn Bergstation

De Kaiserburg bob is 1,4 km lang en heeft 26 bochten.

Zie voor meer info en openingstijden www.badkleinkirchheim.com of www.kaiserburgbob.at 

Liften Bad Kleinkirchheim in de zomer:

Twee gondels brengen u naar een hoogte van 2.100 meter, naar het biosfeerpark of de Kaiserburg. Laat u betoveren door een adembenemend landschap met bloeiende weiden en piepende bergmarmotten.  Deze zijn in bedrijf van 12 mei 2021 t/m 1 november 2021

Zie voor meer info en openingstijden www.badkleinkirchheim.com

Thermen:

Bad Kleinkirchheim is 2 prachtige thermen rijk en wel Thermen St. Kathrein en

Thermaal Römerbad. Zie www.badkleinkirchheim.com of www.therme-kathrein.at

Aktiv Park: Bad Kleinkirchheim – St. Oswald:

Beweging en vergezichten op 2.000 meter. Met o.a. een waterlabyrinth, balanceerbalken, vlotten etc. Zie ook www.badkleinkirchheim.com

Golfen:

Golfclub Bad Kleinkirchheim – Op zachte toppen en te midden van betoverende bossen ligt de hoogste golfbaan van Karinthië, die dankzij het aangename klimaat zelfs in de zomer het beste golfplezier belooft. Van april tot oktober biedt deze golfbaan de beste voorwaarden voor gepassioneerde golfers. Zie voor meer info: www.badkleinkirchheim.com

Volksmuzieksfeest:

 • Wenn die Musi spielt open air – Winter
 • Wenn die Musi spielt open air – Zomer

Zie www.musi-open-air.at

Almabtrieb:

Wanneer de koeien (en schapen/geiten) aan het eind van de zomer van de almen terug worden gebracht naar het dal, wordt dit op een traditionele wijze gevierd. De Almabtrieb in Bad Kleinkirchheim vindt elk jaar plaatst op de 2e zaterdag in september.

MENU